Eid Adha

Tinggalkan komen

Januari 13, 2006 oleh zamrimohamadTahun ini agak berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya. Aku tiba-tiba merasakan satu perubahan yang cepat akan berlaku. Ditambah lagi dengan beberapa perkara yang memerlukan aku membuat keputusan dan bertindak dengan segera. Mungkin pada penghujung pengajian, kita akan merasa sedikit tekanan lebih dari kebiasaan. Masih lagi berkira-kira hendak membuat praktikal di mana. Borang perlu dihantar segera.

Eid Adha kali ini boleh dikatakan menarik. Ibu menyambutnya di Kuala Lumpur. Manakala aku dan rakan-rakan lain bercadang meraikan bersama-sama sahabat luar negara di kampus. Meskipun ramai yang pulang awal dua-tiga hari sebelumnya, tetapi kelas sebenarnya berjalan seperti biasa.

Aku kena merancang hidup aku dengan lebih berhati-hati kali ini. Lima tahun lagi aku akan menjengah 30. Kata abang Yon, 30 adalah peringkat kita memikirkan sesuatu yang tidakkita fikirkan, merasakan sesuatu yang tidak pernah dirasai dalam umur 20an. Katanya itulah peringkat wisdom. Mungkin. Kita lihatlah nanti.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Jumlah Pelawat

  • 365,541 pembaca

Klik Seminar Kami

Buku tulisan saya

Kategori

Koleksi Penulisan

%d bloggers like this: