Tiga kumpulan penonton

Tinggalkan komen

Julai 29, 2007 oleh zamrimohamad


Secara rambang orang menonton filem boleh dikategorikan kepada beberapa kumpulan. Ini yang dapat saya lihat melalui program BMW Shorties di UIAM.

Pertama, ada yang suka menonton filem kerana berhibur semata-mata. Jika filem itu berat dan memerlukan dia berfikir, maka kerusi panggung akan ditinggalkan. Pengarah filem tidak perlu kecewa dengan orang seperti ini.

Kedua, ada yang suka menonton filem komersial dan filem berat. Dia hanya tertumpu kepada filem sahaja. Siapa pengarahnya dia tidak peduli. Selepas habis filem, dia tidak akan tunggu lagi meskipun ada pengarah yang bersama untuk berkongsi cerita filemnya.

Ketiga, peminat filem kedua-dua genre. Dia terbuka dan boleh menonton sehingga habis. Sanggup datang hari kedua untuk sambung menonton. Sedia menunggu untuk melihat pengarahnya dan mendengar apa kata pengarah. Meskipun ilmu filemnya tidak mantap, dia cuba untuk memahami dan memberi sokongan. Orang seperti ini tidak ramai dalam panggung tetapi setia mereka membuat pengarah berbesar hati.

22.jpg

ZAMRI MOHAMAD adalah penulis bebas di akhbar, majalah, buku dan internet. Beliau juga menggerakkan bengkel penulisan rencana di majalah dan akhbar untuk usahawan SOHO, usahanita dan pelajar. Klik di sini untuk maklumat lanjut.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Jumlah Pelawat

  • 365,541 pembaca

Klik Seminar Kami

Buku tulisan saya

Kategori

Koleksi Penulisan

%d bloggers like this: