Nada dering sudah berbunyi!

1

Oktober 4, 2007 oleh zamrimohamad


Metamobile sudah melancarkan produk Hari Raya 2007. Siri nada dering dari Trutone sehinggalah Monotone telah disediakan kepada para pelanggan Celcom dan Maxis. Saya sedikit sebanyak sudah terlibat dengan projek yang kami panggil sebagai Urban Raya bersama team grafik di sini yang menjadi penyumbang kreatif bagi produk-produk MetaDome 2008.

Tahun ini mungkin perancangan kami agak lewat sedikit, tetapi, dalam masa setahun jika bergerak sedikit demi sedikit banyak benda yang boleh dicapai. Bekerja sebagai pengarah konsep bagi desain yang diperlukan dan pada masa sama menjalankan kerja-kerja urusan pentadbiran kumpulan adalah tugasan baru bagi saya. Tetapi ia sesuatu yang menyeronokkan bekerja dengan tim grafik yang kreatif dan terbuka kepada idea.

Meskipun adakalanya idea kami idea gila-gila! Tetapi bukankan Boeing dahulu terhasil daripada idea gila-gila bagi mencari cara bagaimana juruterbang dapat menurunkan kapal terbang dengan pandangan dan jarak yang tepat dengan landasan. Salah satu idea gilanya ialah menurunkan kepala Boeing daripada badanya agar selari dengan tayar.

Meta-Mobile adalah anak syarikat penuh milik Metadome

ZAMRI MOHAMAD merupakan penulis bebas, blogger, jurulatih penulis bebas. Beliau menghasilkan buku-buku perhubungan, karier dan cinta. Buku-buku beliau kini berada di Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunei. Pembaca blog ini boleh memilikinya pada harga diskaun dan penghantaran ke rumah melalui pembelian online. Klik dan dapatkan hari ini.

One thought on “Nada dering sudah berbunyi!

  1. ainon mohd berkata:

    Sdr Zamri,

    Pada 4 Julai saya akan membentangkan kertas kerja di seminar penulisan kreatif di ASWARA, jadi saya tidak dapat hadir ceramah saudara pada tarikh yang sama di POPULAR>

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Jumlah Pelawat

  • 371,042 pembaca

Klik Seminar Kami

Buku tulisan saya

Kategori

Koleksi Penulisan

%d bloggers like this: