Respon dari penganalisis jenayah, Kamal Affendi Hashim mengenai Isu motivator dengan PHD tidak diiktiraf

8

April 30, 2008 oleh aliman


  • Berita terkini Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2010 bermula pada 19 Mac sehingga 28 Mac 2010
  • Sejumlah 14 buku tulisan Zamri Mohamad terbitan PTS Publication and Distributor akan menemui pembaca diPWTCsempena Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2010(KLIBF 2010)
  • Buku tulisan Zamri Mohamad diterbitkan di bawah anak syarikat PTS iaitu PTS MilleniaPTS ProfessionalPTS One. Antara anak syarikat lain di bawah PTS ialah PTS IslamikaPTS Fortuna dan PTS Litera
  • Entri terbaru di bawah

    —–

    Laporan Eksklusif hari Ahad yang menghabiskan akhbar KOSMO pada hari itu. Berita rencana oleh Martin Abdul Kahar. Baca sebahagian berita klik di sini

    Sambungan laporan eksklusif hari Isnin yang bakal menghabiskan akhbar KOSMO segera sebelum jam 9.00 pagi. Laporan, rencana berita oleh Saiful Affendy Sapran. Baca sebahagian berita klik di sini

    Rupa-rupanya entri saya mengenai pendedahan di KOSMO diberi respon oleh individu yang terpampang pada halaman utama KOSMO pada hari Ahad dan Isnin lalu iaitu penganalisis jenayah, Kamal Affendi Hashim.

    Entri ini adalah sebahagian daripada petikan komen penganalisis jenayah, Kamal Affendi Hashim untuk entri . Baca penuh komen beliau dengan klik di sini

    “….Saya harap mereka saman saya di mahkamah atas tuduhan fitnah. Tapi saya amat pasti mereka tidak akan melakukannya kerana dalam kes fitnah, orang yang kena fitnah hendaklah membuktikan apa yang saya katakan ini tidak benar. Sekiranya mereka gagal, dengan sendirinya mereka akan didapati memang memperdayakan orang ramai dan tuduhan tadi bukan fitnah. Sebab itu, tak seorangpun membuat laporan polis.

    Saya beritahu saudara perkara ini atas dasar kebenaran dan supaya tidak menimbulkan fitnah kepada motivator lain.

    Sesiapa yang ada membeli buku mereka, buat laporan Polis dan juga kepada Tribunal Tuntutan Pengguna untuk tindakan lanjut….”

    Baca penuh komen beliau dengan klik di sini

    Kamal Affandi Hashim.
    019-2109999

    Siapakah Kamal Affandi Hashim?

    Saya petik daripada blog beliau di http://kamalfndhashim.blogspot.com/

    Photojournalist turned policeman turned crime analyst, i dedicated my whole life for the benefits of fellow malaysian. I dont really care if or what if i dont get anything back in return, i just want to save lives.So help me God.

    Petikan dari Fadzli Yusof di www.fadlzliyusof.com

    Saya juga pernah ‘dilamar’ untuk menyertai kelompok PhD segera ini, tetapi setelah berfikir panjang, saya tidak sanggup untuk melihat orang lain memandang saya dengan pandangan ‘hormat’ (kerana telah melalui proses ilmu yang tinggi-PhD), walhal saya hanya membayar RM15,000 dan menghadiri 3 seminar di hotel lima bintang! Baca lagi sini http://fadzliyusof.com/?p=475

    Nota : Blog ini memenuhi falsafah kebebasan bersuara dan respon dari mana-mana pihak sekali pun sebagaimana dipegang oleh mana-mana penulis bebas tempatan. Keterbukaan menjadi teras kepada blog ini. Terima kasih.

    ZAMRI MOHAMAD merupakan penulis bebas, blogger, jurulatih penulis bebas. Beliau menghasilkan buku-buku perhubungan, karier dan cinta. Buku-buku beliau kini berada di Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunei. Pembaca blog ini boleh memilikinya pada harga diskaun dan penghantaran ke rumah melalui pembelian online. Klik dan dapatkan hari ini

    Ingin buku ini secara percuma? Sah sebelum 7 Mei 2008 klik di sini

    zamri_k.jpg

    About these ads

    8 thoughts on “Respon dari penganalisis jenayah, Kamal Affendi Hashim mengenai Isu motivator dengan PHD tidak diiktiraf

    1. kamal fnd hashim berkata:

      AHAKs…sudah terang lagi bersuluh! Bila saya baca pengakuan bahawa ianya memang sah tidak diiktiraf,makanya benarlah bagai disangka!

      How do you study bila premisnya pun tak wujud? BVI sendiri ada universiti yang sah dan bagaimana pulak kata BVI tak benarkan buat kampus?

      And, Ansted. If it is legitimate, kenapa tak saman saya? Takkan student kampus invisible ini tak sampaikan pada alumni atau boardnya? Fishy… fishy…

      Samanlah saya..samanlah saya…please please…hmmm…kenapa tidak ada orang yang nak saman bila saya dianggap memfitnah ya?Hmmm…

      Takpun saman lah untuk tuntut gantirugi am, gantirugi khas, gantirugi teladan ke…

      Pelik? Bagi saya tidak. Saya tahu kenapa mereka tidak mahu saman. Bukan sebab kemurnian hati konon memaafkan tetapi kerana takut terpaksa buka cerita yang sebenar.

      Kalau salah tu, mengaku jelah. Bukankah si yang mengaku bijak pandai itu pernah berkata berani kerana benar? Apa tunggu lagi, samanlah patik si pemfitnah pacal yang hina ini…

      Saya berpegang kepada prinsip yang mudah; selagi bumi berputar, Allah dah berjanji bahawa kebenaran takkan goyah atau musnah oleh kepalsuan.

      Bukan resmi saya melakukan sesuatu untuk publisiti murahan atau memfitnah sesiapa. Saya lakukan demi kebenaran atas nama Tuhan.

      kamal fnd hashim.

    2. sutera berkata:

      Semua jenayah ini selain disebabkan oleh faktor ekonomi…..saya percaya ianya disebabkan oleh pengaruh dadah.Pihak berkuasa semestinya menyelesaikan masaalah ini dari berleluasa di Malaysia Tanah Air tercinta.Rakyat merasa tidak selamat dan fed up juga faktor menyebabkan UMNO kurang popular.Kes begini munkin samar dilihat dgn mata kasar..tapi menyentuh perasaan…TAKUT.

    3. sutera berkata:

      Bro Kamal..

      How to contact you personally..thks

    4. riena berkata:

      saya adalah peminat awak,kamal.suka tengok cara awak bekerja dan byk menanalisa jenayah di malaysia.bahaimana untuk menhubungi awak secara personal?tq

    5. riena berkata:

      saya adalah peminat setia awak.bagaimana untuk menghubungi awak secara personal?

    6. yannazlin berkata:

      sesuatu ynag br skr tuk di terima klu tidak di biasakan..

    7. iela berkata:

      assalamualaikum…c.kamal..sayer adlh studnt kolej mara kulim..drp dulu sayer mjadikan c.kamal sbg idola sayer..sayer memg bmint dlm kerjaya yg c.kaml ceburi skrg ni…sayer ingn mjadi mcm c.kamal..sayer bharp c.kml mberi tips2 yg bergune kpd sayer..syer xtahu maner haluan sayer slps hbs matrikulasi ni…

    8. like they believe the man is the foremost she ever found.
      Having a member of family being a tattoo is definitely used
      by a lot of people to immortalize a deceased family member.
      For this Episode, watch family guy full episodes for free online.

    Tinggalkan Jawapan

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

    Connecting to %s

    Jumlah Pelawat

    • 317,114 pembaca

    Klik Seminar Kami

    Buku tulisan saya

    Kategori

    Koleksi Penulisan

    Follow

    Get every new post delivered to your Inbox.

    %d bloggers like this: